連絡先
5, Rue de Mazeray
21190 MEURSAULT
The Coche family has been winemakers in Meursault for several generations. Our estate was created in the 1940s by Julien Coche-Debord, then taken over by his son Alain Coche-Bizouard.
It is now run by Fabien Coche (Alain's son), who manages 12 hectares of 40 parcels of vines in Meursault, Auxey-Duresses, Monthelie and Pommard.2003 saw the launch of a small wine merchant business to buy grapes from Puligny-Montrachet, Saint-Aubin and Saint-Romain in order to broaden our range.To date, we vinify 27 appellations.
The estate will be organically farmed from the 2023 vintage.
Regular ploughing allows the roots to find the terroir and typicity in the soil, and we work with low yields because this is necessary for the quality of our wines.
We sell 95% of our wine in bottles (an average of 100,000 bottles a year): 50% for export, 20% to private customers, 20% to wine merchants and 10% to the restaurant trade.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。