連絡先
15, rue du Château
21200 BEAUNE
Founded in 1731 in the heart of one of the most precious terroirs in the world, Bouchard Père & Fils has been working for over two centuries to cultivate, preserve and pass on the soul of Burgundy.
Drawing on its experience in the wine trade, the Bouchard family bought its first vineyards in Volnay and Pommard in 1775.
In 2022, with a shared vision, the Henriot family and the Pinault family decided to join forces. Domaine Bouchard Père & Fils thus joined the Artémis Domaines group, already present in Burgundy on emblematic, high-quality terroirs (Domaine d'Eugénie and Clos de Tart).
Here, we don't make wine, we make it.
From the heart of the vines to the secrets of the Château de Beaune walls, cultivation and vinification are elevated to the rank of art.
Its 105 hectares are spread over more than 80 climats, three quarters of which are Premiers and Grands Crus, making it one of the finest expressions of the spirit of Burgundy.
Since 2009, Domaine Bouchard Père & Fils has been committed to a more responsible approach to viticulture, which should lead to organic farming certification for the entire estate by 2025.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。