For 5 generations, the expertise and the enthusiasm for wine have been passed down from father to son in our Domaine: our son Pierrick has been working with us since the 2005 vintage.
Our Domaine, which is a family holding, covers 10 hectares between Volnay, Pommard, Beaune and Monthélie.
The harvests are entirely manual, and the vinification remains traditional.
We thereby obtain red wines which are both powerful and elegant, and very expressive of their Terroir by their aromatic complexity.
All our wines are matured in our cellars for 18 months in French oak barrels and bottled by ourselves at the vineyard, ensuring a very high quality.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。