Born into a family of winegrowers, Marjorie MOLUSSON took over the family business in 2013, which covers 20 hectares in the commune of Chichée (89). In 2020, part of the harvest will be sold in bottles. With 5 cuvées in: Chablis, Chablis vieilles vignes, Chablis Premier cru Vaucoupin , Chablis premier cru Vaugiraut (50% vinified in amphora) and Chablis premier cru Vosgros (50% vinified in oak barrels). The estate is HVE3-certified, and the vinification process has been awarded the Vegan label.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。