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2 Rue des Fourches - Château
89700 VIVIERS
Château de Viviers is based in the Chablis region.
In pursuit of excellence for 800 years, this Burgundy estate was created in the 12th century by Cistercian monks. As its reputation grew, it was bought in 1399 by the royal cupbearer Jean Budé.
The wine from Château de Viviers was served at the wedding of Louis XIV. The present Château was built in 1628 by a musketeer very close to the Queen.
After a 75-year hiatus due to phylloxera and the 14-18 war, the estate was reborn in 1978. The story continues in 2019 with Arnould and Isabelle Lefébure, Franco-Belgians, who take over the Château and run it entirely organically and biodynamically, with 3 pillars: Quest for excellence, Biodiversity and History.
A land of hospitality and the art of the French table with its guest rooms, Viviers wants to work with you to breathe new life into its exceptional terroirs, protect its beautiful landscapes and share its wines for greater enjoyment.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。