Marcel Soyer, until then a cooper, decided to supplement his activity by growing vines at the end of the 1950s. He set up the estate by acquiring plots of land in Nuits-Saint-Georges and in the Hautes-Côtes de Nuits, in Chaux, most of which he planted. His grandson Laurent took over the reins in 1988 and continued the family tradition by developing bottled sales. The estate now covers 3.45 hectares, where parcel-by-parcel vinification is paramount in order to reveal the typicity and complexity of each terroir cultivated. The grapes are hand-harvested, sorted and selected, undergo alcoholic fermentation using indigenous yeasts in concrete vats, put into barrels by gravity and matured for 18 months...
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。