Created in 1927 following the phylloxera crisis, the Cave Coopérative d'Azé
produces around 15,000 hl a year, thanks to its 248 hectares of vines and 45
winegrower members.
Recent years have been marked by major technological and quality
technological and qualitative developments that have led to greater recognition and the
numerous awards in national competitions.
The High Environmental Value and ISO 22000 certifications guarantee the traceability
and quality of the products used and produced, from the vine to the bottle.
Jules Richard, Note Rubis, Reflets d'Ambre, Saint Martin... The many vintages,
resonate like the thousand stones of a terroir with multiple flavours and the expression of an
a blend of tradition and modernity.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。