We began our operations in 1995, on the back of a family inheritance, while continuing to work half time on another estate. In 1999, we established ourselves here permanently, having acquired the necessary expertise and some parcels of vines.
We are now running a family wine-growing enterprise of 10 hectares in the heart of the Côte de Beaune area, producing 10 of the most prestigious appellations, including Santenay and Pommard.
The only white grape variety we grow is Chardonnay; por red wines are made from Pinot Noir.
Our white appellations are Bourgogne Chardonnay, Santenay “Les Hâtes” and Chassagne- Montrachet.
The reds we produce are Bourgogne Pinot Noir, Bourgogne Hautes Côte de Beaune, Maranges and Maranges 1er cru, Santenay and Santenay 1er cru, and also Pommard.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。