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名声の証

Domaine du Cellier aux Moines

連絡先

Le Cellier aux Moines - LieuDit
71640 GIVRY

Madame CHAMPAGNON IsabelleMadame CHAMPAGNON Isabelle
46.7915132, 4.7406595

ワインの色

White
Red

対応可能な言語

  • English

The Domaine du Cellier aux Moines was founded around 1130 in Givry by the Cistercian monks of the Abbey of La Ferté, the first daughter of the Abbey of Citeaux.
Having fallen into oblivion, it was acquired in 2004 by Philippe and Catherine Pascal and their children, who restored it and brought it back to life in 2006.
The estate covers 12 hectares, including 5 hectares of the historic Clos du Cellier aux Moines, a Givry premier cru, as well as a number of Côte de Beaune premiers crus, Puligny Montrachet Les Pucelles, Chassagne Montrachet Les Chaumées, Santenay Beauregard, Volnay En Chevret, and a number of white Côte Chalonnaise crus, two Montagny premiers crus and a Mercurey village.
Guillaume MARKO is the vineyard and wine technical director of the estate, of which he is co-manager. The estate is run biodynamically, and has been certified organic since 2020 and biodynamic since 2023 (Biodyvin).
In 2015, the estate acquired a total gravity vat room on 4 levels, 3 of which are underground, which is quite unique in Burgundy.


ブルゴーニュ/Bourgogneのワイン醸造の仕事

© BIVB / ARMELLEPHOTOGRAPHプロフェッショナルのそれぞれの仕事が、ブルゴーニュ/Bourgogneワインに魂を宿すことに貢献しています
  • ぶどう栽培醸造家

ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。

ぶどう栽培醸造家の全リスト

  • ネゴシアン

ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。

ネゴシアンの全リスト

  • 協同組合

ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。

協同組合の全リスト

 
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健康のため、飲み過ぎに注意しましょう。
{climat Vignoble Bourgogne Patrimoine Mondial}