連絡先
14, rue Auxerroise - BP 50
89800 CHABLIS
Daniel-Etienne Defaix is a winemaker producing historic Chablis 1er cru.
A specialist in vintage wines (8 to 12 years old), his Chablis Premiers Crus Daniel-Etienne Defaix can be found in the world's finest restaurants.
He has also been one of the pioneers of wine tourism in Burgundy since 1985.
Domaine Defaix comprises a 30-hectare historic vineyard with 12th-century cellars for tasting and sale, and a 38-room Hôtel***-Restaurant Aux Lys de Chablis. 18 liqueurs, creams and Burgundy spirits complete the range. Reception for individuals, groups, seminars, cookery or sommelier schools. Closed in January.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。