連絡先
Chemin du Haut du Bois de Leynes
71570 LEYNES
Our family moved to Le Bois de Leynes in 2019 to create a wine and farming estate: the Clos Sauvage. We take care of 6 ha of vineyards, a conservatory orchard of 50 fruit trees, 10 ha of forests and meadows and some highland cows.
We produce organic wines in the Burgundy (Bourgogne Blanc, Saint Véran, Mâcon Chaintré, Pouilly Fuissé) and Beaujolais (Beaujolais-Leynes, Saint Amour) appellations, which stand out for their precision and freshness. We harvest by hand and use indigenous yeasts.
We are a farm in search of autonomy and we cultivate in agro-ecology: respect for the life of the soil by sowing plant cover, development of diversity through the presence of trees and animals, self-production and short circuits.
We welcome the public to the farm all year round, offering several formulas: visits and wine tasting, winemaker's snacks, wilderness walks around the estate, a half-day immersion with the winemaker, van and camper van visits.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。