連絡先
20, rue du Lavoir
71390 MONTAGNY-LES-BUXY
Created in 1992 by Stéphane ALADAME, at 18 years of age, the Domaine now comprises of 6,5 Ha of which 4,5 Ha are Montagny 1er Cru. The vines are cultivated with respect of the soil and the "terroirs" with integrated production : chemical fertilizers are not used and the soil is worked upon with the goal of obtaining quality grapes of a reasonable yield. The grape harvest is done manually. The vinification is done as naturally as possible, without yeast or enzymes. The wines are very well-considered in the restaurant industry and notably by Michelin starred restaurants such as Lameloise, Ducasse, Blanc, Bocuse, Meneau, Jeunet...
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。