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1 Rue du Meix Grenot
21700 MAGNY-LES-VILLERS
The Domaine Jayer-Gilles covers 11 hectares on the Hautes Côtes, between Beaune and Nuits-Saint-Georges. The estate produces a range of wines including Bourgogne Aligoté, Côte de Nuits-Villages, Nuits-Saint-Georges Villages and Premier Cru, and Echezaux Grand Cru.
The wines are produced exclusively from the estate’s vines. The grapes are hand-picked, vinified in the Bourgogne tradition, aged and sold by and from the estate.
In 2017, André Hoffman joined the estate’s winemaker Gilles Jayer, who took it over from his parents in 1996. Keen to ensure the future of the estate, André and Gilles have brought in a young Bourgogne winemaker, Alexandre Vernet as manager-winemaker.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。