連絡先
Rue du Pont Boillot
21190 AUXEY-DURESSES
The Domaine has been operated in Auxey-Duresses for several generations with one driving force: respect for the Terroirs and for wines of high quality. For several years already, Phillippe has chosen to implement environmentally-friendly techniques, working the soils to protect the environment. The grapes reach perfect maturity, and are destemmed so as to allow a perfect expression of roundess. The fruit expresses itself fully in these wines, with purity and balance. Ageing in oak barrels, for differing lengths of time depending on the appellation, allows the density of the wines to come through. In 2008, the Domaine renovated an outhouse which has now been transformed into a 4-person cottage which can be rented by the week, weekend or night.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。