連絡先
26, place de la Mairie
21700 CORGOLOIN
The PETITOT family has been present in CORGOLOIN for several generations, but it was JEAN and MICHELE who developed the wine business in the 1980s.
Today, Hervé and Nathalie, oenologist, develop the different terroirs of the 9 ha estate, in Côte de Nuits and Côte de Beaune.
For more than 20 years, the estate has been managed using the "lutte raisonnée" method. The control of yields, respect for the terroir and well thought-out oenological practices enable the wines to be produced.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。