連絡先
2, rue des Perrières
21190 SAINT-AUBIN
A family-run estate for five generations. Patrick moved in in 1983, after buying two hectares of vines in the villages of Chassgne-Montrachat and Saint-Aubin. With the help of his wife and daughter, Patrick now manages a holding of nine hectares spread over the villages of Saint-Aubin, Puligny-Montrachat and Chassagne-Montrachat. He cares for his vines using integrated pest-control techniques, working the soil in an environmentally friendly way. We prune and debud severely to get a harvest of even-sized grapes and a very low yield. The grapes are picked by hand in the traditional way. The wines are aged partly in barrels, partly in the vat.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。