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2 Rue de la Berchère
21700 NUITS-SAINT-GEORGES
Founded in 1877 in Nuits-Saint-Georges, Louis Bouillot specialises in Crémants de Bourgogne with a gourmet collection of 17 vintages with an assertive personality. Its 160-hectare vineyard covers four regions in Burgundy: the Chatillonnais, Auxerrois, Côte d'Or and Couchois. With an HVE (High Environmental Value) approach and already a quarter of its vines are managed organically, the house is affirming its commitment to the preservation of nature and its vineyards.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。