連絡先
2, rue Joseph Bard
21200 CHOREY-LES-BEAUNE
Our domaine was created by Daniel Maillard in 1952 and currently covers 19 hectares divided among 8 villages, from which we produce red and white wines of village, Premier cru and Grand cru appellations. Work on the vines is traditional, with the ground cultivated several times a year. Harvests are manual and after sorting on the vine and in the vat room, destemming depending on the appellation and vintage, maturing is carried out in barrels including a variable proportion of new barrels according to the appellation, and bottling when the moon is favourable.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。