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18, Rue des Tonneliers - BP 127
21204 BEAUNE
Founded in 1797, Maison Louis Latour is based on the hill of Corton, in the heart of wine-growing Burgundy. This authentic company has always made a point of remaining independent and family-run. Currently run by the 11th generation of Latour family, it owns an exceptional 48-hectare estate consisting mainly of Premier and Grand Crus, ranging from Chambertin and Romanée-Saint-Vivant in the Côte de Nuits to Corton, Corton-Charlemagne and Chevalier-Montrachet in the Côte de Beaune.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。