連絡先
14, rue Auxerroise - BP 50
89800 CHABLIS
Daniel-Etienne Defaix is a winegrower and producer of historic Chablis Premier Cru wines and is considered a specialist in collectors' vintages, or those aged 8-12 years. Daniel-Etienne Defaix Chablis Premier Crus can be found in some of the world's best restaurants. He was also a pioneer of wine-tourism in the region, launching his offer in 1985.
The Domaine Defaix is made up of one historic 28-hectare vineyard and 12th-century cellars along with the 38-room Aux Lys de Chablis Hotel*** and restaurant. Some 18 Bourgogne liqueurs, crèmes and spirits complete the range on offer. Visitors are welcome seven days a week, both individuals and groups, and also seminars, sommeliers and cooking schools. Closed in January.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。