The domaine is run by Jerome and Jocelyne Castagnier who
work the 4 hectares of vines. At the heart of the Côte de Nuits, no fewer than 4 Grand Crus are produced on the prestigious soils of
Gevrey-Chambertin, Morey-St-Denis, Chambolle-Musigny and Vougeot. With a permanent concern for quality and respectful of the environment, harvesting by hand preceded by thinning out the grapes, traditional fermentation and maturing in oak barrels for 18 months, enable them to produce these great Bourgogne wines. The estate uses biodynamics and environmentally-friendly techniques.
ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。
ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。
ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。