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名声の証

Domaine Bersan Jean-Louis et Jean-Christophe

連絡先

20, rue du Docteur Tardieux
89530 SAINT-BRIS-LE-VINEUX

Messieurs Bersan Jean-Louis et Jean-ChristopheMessieurs Bersan Jean-Louis et Jean-Christophe
47.7442991, 3.6482906

ワインの色

Rosé
White
Red
Sparkling

対応可能な言語

  • English, German

The Bersan family has been in Saint Bris for several generations. They grow their vines combining traditional methods and new techniques. Indeed, the 20 ha harvest is vinified in a modern cellar.


The wines from our oldest vines are matured in oak barrels in our 11th and 12th century cellars located in the heart of the village.


The cellars are linked to a network of underground passages built by the Templar monks, and which acted as a refuge for the inhabitants of the village.


We manage our vineyard and produce our wines in the most natural way possible, in order to best preserve and express our "Terroirs” located in Saint Bris, Chablis and Irancy. These “Terroirs” come from the Portlandian geological stratum on the clay-limestone plateaux and from the Kimmeridgian stratum on the clay-limestone slopes.


Wines of the Bersan family:
- White wines:


Chablis Premier Cru Montmains
Chablis "Les Ouches"
Chablis
Bourgogne Côtes d'Auxerre
Bourgogne Côtes d'Auxerre Cuvée Louis Bersan
Bourgogne Aligoté
Saint Bris (Sauvignon)
Saint Bris Cuvée "Mont Embrasé"


- Red wines:
Irancy
Irancy Cuvée Louis Bersan
Bourgogne Côtes d'Auxerre Pinot-Noir
Bourgogne Côtes d'Auxerre Cuvée Louis Bersan
Bourgogne Passetoutgrain


- Rosé wines:
Bourgogne Côtes d'Auxerre


- Champagne method:
Crémant de Bourgogne
Cuvée Prestige Louis Bersan


- Aperitifs and spirits:
Ratafia de Bourgogne
Vieux Marc de Bourgogne

ブルゴーニュ/Bourgogneのワイン醸造の仕事

© BIVB / ARMELLEPHOTOGRAPHプロフェッショナルのそれぞれの仕事が、ブルゴーニュ/Bourgogneワインに魂を宿すことに貢献しています
  • ぶどう栽培醸造家

ぶどう畑の所有主や借地人は、年間をとおして仕事に取り組み、テロワール/terroirの表現を守り続けています。ぶどうを育て、ワインの醸造を手がけるほか、自ら販売まで携わっている例もあります。ブルゴーニュ/Bourgogneには3,800のドメーヌがあり、うち1,300のドメーヌがワインを自ら販売しています。平均栽培面積は8haです。

ぶどう栽培醸造家の全リスト

  • ネゴシアン

ブルゴーニュ/Bourgogneにおけるネゴシアンの役割は時代とともに複雑化しています。もともとは熟成途上のワインを買い取り、熟成と販売を担っていましたが、近年はぶどうを直接買付け、醸造そのものを手がける例もみられます。これは、自ら醸造するワインの品質を完全にコントロールするためです。

ネゴシアンの全リスト

  • 協同組合

ぶどう栽培家を組合員とし、協働で醸造と販売の発展に取り組んでいます。ブルゴーニュ/Bourgogneには23の協同組合があり、ワインワイン生産の16%を占めています。

協同組合の全リスト

 
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健康のため、飲み過ぎに注意しましょう。
{climat Vignoble Bourgogne Patrimoine Mondial}